Picture
Mobil e-læring for mobilt personale i 2006
I 2006 udviklede vi på VUC Sønderjylland et koncept, hvor  personale ved Aabenraa Kommune, blot ved at abonnere på et fag eller fagområde, automatisk modtog interaktive, billede, lyd og videobaserede materialer på deres mobile enheder.

Lærere ved SOSU og VUC fremstillede selv materialer, blot ved at udfylde en eller flere webforme. I samme sekund læreren klokkede på opret, oprettes der en interaktiv Flashbaseret fil, som via en webserver og Flashcastingteknologi, automatisk blev stillet til rådighed for de modtagere, der abonnerer på den eller de RSS Feed, som materialet er kategoriseret under.

Konceptet byggede teknisk set på egenudviklede skabeloner baseret Flash, javascript, XML og aspx med understøttelse af Turbine serverkomponenter (DLL) samt en flerbruger feedreader og en flashafspiller på de mobile enheder.

Smartphones anno 2006 havde mange mangler. Derfor blev video og lyd komprimeret meget, og synkroniseringen krævede et noget omstændeligt setup. I dag er det heldigvis meget nemmere, og vi har derfor lavet et nyt koncept der matcher nutiden hard- og softwareteknologi, hvor Flash er erstattet med HTML5.

Konceptet blev designet og programmeret af Nicolaus Schmidt og Kaj Engen Nielsen

 


Comments
Leave a Reply

  Forfatter

  Projektleder, webudvikler og IT arkitekten bag projektet.
  Har altid fokus på godt koncept, pædagogik og brugervenlighed.

  Arkiv

  June 2012

  Kategorier

  All